Boek reviews

Boek reviews

Een zeer praktisch handboek rondom roken en zwangerschap. Bedoeld voor alle zorgverlener in de geboortezorg met meer dan 200 voorbeeldzinnen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het boek bestaat uit 3 delen. Deel A beschrijft de basis: de korte en bondige rol die iedere zorgverlener heeft bij een zwangere roker. Deel B bevat vele voorbeelden voor degene die meer wil doen. Deel C gaat in op alle onderwerpen die van belang zijn bij zwangere rokers, zoals: wat is nu een rookverslaving? En wat gebeurt er in de baarmoeder als je rookt? En hoezo levert minderen weinig resultaat op en stoppen des te meer?

Reviews

"Een superpraktisch boek dat zorgverleners op een toegankelijke manier informeert over de gevaren van (mee)roken tijdens de zwangerschap, maar vooral laat zien hoe dit aangekaart en aangepakt kan worden. Op een verhelderende en niet-veroordelende manier en vanuit een ruime ervaring geeft Sylvia bruikbare handvatten en quotes om zwangeren en hun omgeving te ondersteunen roken tot het verleden te laten behoren. Een aanrader voor iedereen die (toekomstige) moeders en hun gezinnen begeleiden."
- Jasper Been, Kinderarts ErasmusMC

"Met dit boek geeft Sylvia je inzicht in hoe jij tegen rokende zwangeren aankijkt met daarbij gelijk het handvat van hoe jij jouw rokende zwangere het beste kan begeleiden of laten begeleiden bij het stoppen met roken. Voor ieder staat er een geschikte handleiding in dit boek. Ben jij die zorgverlener die het zelf kan en doet, of laat jij die rokende zwangere begeleiden door een rook-stop-coach. Een goede handleiding voor een rookvrije start van een kind...."
- Marjan Benthem, Hoofdverloskundige UMCG

"Het eerste zelfhulpboek voor zwangerschapsbegeleiders bij het her-en erkennen van stoppen met roken voor zwangeren. Sylvia heeft met de levendigheid die haar zo vertrouwd is, de gaten op weten te vullen die er nog waren bij dit gevoelige onderwerp. De tools die haar boek beschrijven kan ik direkt toepassen tijdens intakes en info-avonden bij onze zwangeren."
- Annemieke Kierkels, Teamcoordinator ZIN-kraamzorg.

"Na het lezen van dit boek, ben ik helemaal opgeladen met fantastische motiverende woorden, om vrouwen die roken in de zwangerschap te helpen. Verplicht voor elke professional in de geboortezorg."
- Clasien van der Houwen,Gynaecoloog, ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen