Ervaringen (zwangere) rokers

Lees hieronder hoe andere (zwangere) rokers samen met Via syl via op weg zijn gegaan naar een rookvrije wereld voor zichzelf en hun kind.

Mede namens mijn collega’s wil ik Sylvia hartelijk bedanken voor de “stoppen met roken” training waarin ze ons de afgelopen maanden heeft begeleid. Wij hebben deze training met veel plezier gevolgd. Het in groepsverband stoppen met roken heeft voor ons allen zeer motiverend gewerkt.Het wekelijks delen van ervaringen geeft steun, daarnaast hebben we ook veel gelachen.

Dankzij haar uitstekende coaching en de wetenschap dat we je altijd mochten bellen of mailen als het dreigde fout te gaan, heeft ertoe geleid dat het merendeel van onze groep succesvol is gestopt!

Namens ons allen: nogmaals heel erg bedankt!

Anja, directie-secretaresse Laura Metaal

Zonder coaching was ik nooit van het roken afgekomen. Top om uit te kijken naar het volgende gesprek! Daar heb ik me aan vast kunnen houden.Sylvia, héél hartelijk bedankt voor je support! Mede dankzij jou heb ik nu véél meer tijd voor leuke dingen!!

Henny, 2 maanden rookvrij

Bedankt voor deze geweldige steun! Sylvia is op een niet opdringerige manier kordaat. Ze liet me niet los, prees het goede en kwam haar afspraken na. Ze gaf me alle ruimte, maar niet om te roken! En dat had ik nodig. 

Anneke, 76 jaar en 4 weken rookvrij

Enorm bedankt! Ik kan alleen maar zeggen: Doe het! Allemaal! Iedereen! Stop met roken want op deze manier (telefonische coaching) lukt het! Ik ben er erg tevreden mee. Dit past beter bij mijn leefprogramma dan groepsbijeenkomsten of persoonlijke consulten. Dit voelt veel minder belastend. Succes!

Jolanda, 4 weken rookvrij

Deze coaching is een zeer waardevolle aanvulling op mijn positieve beslissing die ik al had genomen om te stoppen met roken!

Koen, 7 weken rookvrij

De telefonische coaching heeft me veel gebracht. Het stelde me erg gerust dat ik vanaf de intake al wist dat Sylvia ook longverpleegkundige was en ik met mijn vragen daarover bij haar terecht kon. Dat heeft zeker meerwaarde voor mij als longpatiënt. Ik twijfelde nog of telefonische coaching bij me zou passen, nu ben ik blij dat ik dat heb gedaan! 

Marco, 4 weken rookrvij

De telefoontjes waren voor mij een grote steun. Het voelde voor mij prettig om de afstand te hebben tot de coach en toch heel vertrouwd te kunnen praten. Ondanks een uitglijder tijdens mijn stopproces ben ik nu een aantal weken rookvrij en voel ik me sterk genoeg om het vol te houden, ook na de bevalling!

Kim, zwanger

In tegenstelling tot andere keren wordt het stoppen met roken door Sylvia heel serieus genomen. Als een complexe verslaving. En dat heeft me heel goed geholpen!

Barbara 4 weken rookvrij

De begeleiding van Sylvia is een goede controlecheck om te stoppen met roken, in de vorm van een gezellig gesprek. De zuigtabletten waren mijn walhalla om het begin te kunnen maken om te stoppen met roken! 

Lorena, kinderwens en 4 weken rookvrij

Je raadt het iedereen aan! Het is een goed hulpmiddel om te stoppen. Alleen was het me écht niet gelukt! 

Fokje, 12 weken zwanger

Tijdens mijn zwangerschap lukte het niet op eigen kracht te stoppen met roken. Sylvia heeft mij in vijf sessies helemaal van het roken afgeholpen door middel van een hele goede begeleiding, een stuk bewustwording en veel steun tijdens moeilijke momenten. 

Sabrina, gestopt tijdens de zwangerschap, na een 1 jaar nog rookvrij

Sylvia heeft mij laten inzien dat iemand die wil stoppen met roken hier ook zelf bewust van moet worden. Het is een bewustwordingsproces en geen proces dat je kunt afdwingen.

Maurice, vrouw ondersteunt bij stoppoging in zwangerschap

Door de professionele hulp zijn we een stukje dichter bij onze wens gebracht. Zonder de hulp (meerdere keren eerder geprobeerd te stoppen)was me dat zeker niet gelukt. Net dat extra stukje begrip en een luisterend oor kreeg ik door het stoppen met roken traject aangeboden.  

Petra, gestopt tijdens IVF traject

Het is geweldig om professionele hulp/steun te hebben bij zoiets moeilijks als stoppen met roken. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar een stok achter de rug is altijd fijn.  

Geert, partner van Petra, ook gestopt tijdens volgt IVF traject

Ik kon mezelf goed bij U uiten en u gaf mij goede adviezen, maar volgens mij is het allerbelangrijkst dat je achter je beslissing staat en beseft dat je het in de werkelijkheid toch echt zelf/alleen moet doen. In ieder geval zeker bedankt voor Uw hulp.

Jessica van den IJssel, gestopt tijdens zwangerschap

Ik raad het iedereen aan. Het is een goed hulpmiddel om te stoppen, alleen was het me écht nooit gelukt om zover te komen!

Fokje, gestopt in de zwangerschap

Niet gedacht dat het zou lukken! Had verwacht dat het veel moeilijker zou zijn, toch gelukt! Is zeker de moeite waard!

Wendy, gestopt in zwangerschap

Moeilijk, maar tóch gelukt!!

Geralda, partner van Wendy, eveneens gestopt:

Ik had in het begin veel angst, zowel voor het stoppen met roken als voor de begeleiding. Dat was onterecht. Ik wist niet hoe het leven zonder sigaret er uit kon zien. Wat blijkt? Het leven is hetzelfde en dan beter! Heel erg bedankt voor de steun!

Jennifer, gestopt in de zwangerschap

Wij zijn als stel bij jouw terecht gekomen via het ziekenhuis i.v.m de zwangerschap. We wilde allebei stoppen met roken: al een paar pogingen gedaan maar niet geslaagd. Het fijne aan het stoppen met roken via dit programma is dat je met zijn tweeën dezelfde begeleiding krijgt en tegelijk stopt met roken. Er wordt gekeken naar het individu dat stopt en het is voor iedereen anders. De begeleiding wordt hier ook op aangepast. Ik voelde me zwak en stom omdat het me niet lukte om te stoppen met roken. Jij zei als eerste dat niemand tegen me kon zeggen dat ik zwak was omdat het om een verslaving gaat en het gewoon niet makkelijk is. Het helpt ook niet als mensen tegen je zeggen dat je gewoon maar moet stoppen en dat je stom bent als je het niet doet. Je voelt je een mislukking hierdoor. Dit gevoel heb jij bij mij weggenomen. Hierdoor ben ik sterker geworden en is het me uiteindelijk ook gelukt om te stoppen. Ieder gesprek kwam je hierop terug. En als ik een foutje maakte dan werd je niet boos maar zei je: je hebt er 1 gehad i.p.v 20 en stimuleerde mij weer om door te gaan. MET DE JUISTE HULPMIDDELEN!!!! Dit vond jij zeer belangrijk want zonder de juiste middelen lukt het niet. Ook al is het juiste middel bij iedereen anders. 

Monique, in zwangerschap gestopt

Inmiddels ben ik ruim 2,5 maand rookvrij. Ik heb veel gehad aan de hulp die ik van jou gekregen heb. De goeie woorden op het goeie moment doen veel en kunnen net het verschil maken. Zoals ze zeggen: je moet het zelf doen, maar het hoeft niet alleen! 

Thomas, partner van Monique, ook rookvrij

Als je stopt met roken dan gaat het erom dat je niet meer denkt " ik mag niet meer roken" maar "ik WIL niet meer roken". Deze gedachte komt niet vanzelf.  Ik kreeg van mijn coach Sylvia enkele handige tips; o.a. als een slechte gedachte de kop opsteekt dan duurt het amper een minuut en de gedachte is weg en effectief dit klopt en is geruststellend. Een coach vertelt je eigenlijk geen nieuwe dingen maar geeft je net dat steuntje dat je nodig hebt om vol te houden. Stoppen met roken is bevrijdend en geeft je (nog) meer zelfvertrouwen

"YES I CAN".

Sabine, 1 jaar rookvrij

Stoppen met roken, voor mij een enorme berg. Starten met de klim aan de hand van Sylvia, was pijnmomenten blootleggen aan haar ferme hand. Ik herinner me vooral, de blik in de spiegel: ik rook NIET meer!(haar one-liner) Het verderlopen voelde altijd als een warm bad. Sylvia met haar luisterend oor en altijd in een gezellige sfeer, met super tips. Na het bereiken van de top, laat ze je niet los. Sylvia blijft je volgen ook na maanden zonder sigaret, krijg je nog haar compliment! Voor haar bijzondere begeleiding tot aan de top, verdient Sylvia mijn pluim!

Ankie, 2 jaar rookvrij

Terugkijkend op het stopproces, is het mij (tot nu toe) reuze meegevallen. Als de knop eenmaal is omgedraaid, en je hebt die eerste stap gezet, dan ‘zie, voel, en ruik’ je al snel alleen maar voordelen.

Natuurlijk blijven er gevaren op de loer liggen, in mijn geval was dit vooral  tijdens de zgn. stress-momenten/ergernis, maar met behulp van de nodige  tips van Sylvia tijdens de diverse sessies over hoe hiermee om te gaan, leer je uiteindelijk ook dít de baas te worden. Met name deze steun is volgens mij héél belangrijk tijdens het stoppen. De meesten van ons redden het niet met alleen nicotinekauwgum/-pleisters, en laten we eerlijk zijn: afvallen gaat nu eenmaal ook gemakkelijker als je hiervoor tijdelijk begeleiding en tips van een diëtiste krijgt. Waarom zou je jezelf dat extra steuntje in de rug om te kunnen stoppen met roken dan niet gunnen ? Je hebt niets te verliezen ….

Succes !!

Jacqueline, 4 maanden rookvrij

Ik was al enige tijd bezig met stoppen met roken, ik was er gewoon klaar mee, ik had het gehad. Mijn vrouw en 3 dochters (21. 18 en 16 jaar) roken niet en hadden veel problemen met mijn roken. Overal waar je komt is het, of naar buiten of ergens in een hoekje staan paffen.

Via mijn werk kreeg ik de gelegenheid om met een stoppen met roken programma mee te doen bij Orbis-Vigor onder begeleiding van Sylvia Heddema. Mijn eerste kennismaking was zeer goed maar ook gemotiveerd. Via de Nationale Apotheek heb ik champix besteld die me zouden helpen om zonder of zo weinig mogelijke bijwerking te krijgen.

Vanaf dag 1 (12-12-2011) dat ik gestopt ben heb ik geen of maar heel weinig drang naar een sigaret gehad. (gelukkig). Zelf denk ik dat je er psychisch klaar mee moet zijn, jezelf zeggen dat het ongezond is en duur.

Sylvia heeft daar natuurlijk een rol ingespeeld, m.n. de gesprekken die we hebben gehad en de eventuele VALKUILEN die gaan komen te bespreken. Als ik in een valkuil val dan is Sylvia daar om me met raad bij te staan. Zelf heb ik aan Sylvia gezegd, als mij dat gebeurd dan moet ik me diep schamen.

Nu, het is natuurlijk nog heel pril, ben ik trots op mijzelf, dat het me met weinig problemen heeft geholpen met stoppen. Zelfs met alcohol (carnaval) kan ik gerust tegen mijn vrienden zeggen, ga maar naar buiten in de kou en laat het je smaken.

Voor mijzelf en mijn naasten hoop ik dat het zo blijft, mijn gedachten zijn nu “ik heb 3 maanden niet gerookt, waarom zou ik nu wel moeten roken”, en deze gedachten wil ik graag erin houden.

Wiel Janssen, ook na 1 jaar nog rookvrij

Ik ben blij dat ik in groepsverband gestopt ben anders was mij dit niet gelukt!

Klaas , 4 weken rookvrij

Ik ben achteraf blij dat ik aan deze cursus heb deelgenomen. Want het is me toch gelukt om tot nu toe al 4 weken niet te roken. Dus de cursus is altijd aan te bevelen!

Monique, 4 weken rookvrij

Na verschillende pogingen nú echt het gevoel dat ik er helemaal klaar voor en mee ben. In de afgelopen periode , 4 weken, fijne herinneringen ook zonder sigaret.

Sylvia, 4 weken rookvrij