Ervaringen zorgverleners

Beste Sylvia, je hebt weer een fantastische scholing gegeven in Fluitenberg afgelopen week! Je hebt me weer goed laten nadenken.. Van ik stop ermee en alle stadia daarna.. Ik ga het weer proberen.. En wat heb je een energie..

Antje Boon, longverpleegkundige

Sylvia Heddema is in onze Bossche regionen inmiddels een bekend gezicht. Met veel verve bracht zij tijdens een plenaire vergadering van het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) een interessante voordracht over het rook vrij maken van de zwangere en haar familie.

Het was een interessante lezing met nieuwe en originele gezichtspunten. Haar boek ‘Gun ieder kind een rookvrije start’ is van hetzelfde kaliber. Zij gaf ons diverse handvaten om de rokende zwangere te motiveren het roken te staken. Fijn is, dat Sylvia erg toegankelijk is. Onze spreekkamerpreken betreffende het stoppen met roken kunnen we nu uitbreiden met het aanbod ‘wilt u Sylvia ontmoeten?’ Dan gaat zij verder met de zwangere aan de slag. Kortom: nodig haar eens uit voor een VSV bijeenkomst, of koop haar boek. Dan is hopelijk het kind in wording ‘niet langer de sigaar’ (citaat Sylvia).

Jacques Dirken & Mieke Kerkhof, gynaecologen ‘s- Hertogenbosch

Mieke en Jacques, gynaecologen

Tevreden over de supervisie: Een volmondig “ja”. Sylvia heeft de gave om het leerproces op een heldere manier te verwoorden, alsof je in een spiegel kijkt. Hoe kom je bijv. over op een ander? Hoe ziet je non-verbale communicatie eruit. Dit zijn processen waar je jezelf maar deels van bewust bent.

Ze is in staat om leerpunten niet als kritiek te laten klinken maar als een uitdaging voor jezelf, waardoor je jezelf kan verrijken met een breder repertoire.” Out of the box” van hetgeen je al beheerst. 

Carien, longverpleegkundige

‘Gun ieder kind een rookvrije start’ heeft terecht als ondertitel ‘handboek voor zorgverleners’. Alles wat je nodig hebt staat erin van kennis over gedrag en verslaving tot tips en zinnen die je direct kan toepassen in de praktijk.

Sylvia haar boek is een geweldige pleitbezorger van de rookvrije generatie en laat zien dat elke zorgverlener hieraan kan bijdragen.

Benjamin van Wijngaarden Projectleider Longfonds

Ik heb genoten van de ongedwongen sfeer tijdens je training, wat de cursisten de vanzelfsprekende vrijmoedigheid gaf om te reageren en interactiviteit te doen laten plaatsvinden. Dit heeft deze dag mede tot een success gemaakt. Sylvia heeft hier een bijzonder prettig aandeel in gehad.

Cor Zwaans, verpleegkundige, waarnemend teamleider Dubbele diagnose afdeling

Op 13 Januari 2015 heb ik deelgenomen aan de nascholing 2stop1:1 gegeven
door de docent Sylvia Heddema.Ik werd daarbij aangenaam verrast door de kwaliteit van de nascholing die
daar werd neergezet door Sylvia. Ze combineert een enorme praktische kennis
van de 1op1 SMR behandeling met een zeer prettige interactieve wijze van
doceren. Sylvia wist de aanwezigen vier uur lang te boeien door een
afwisseling van theorie, praktijk, casuïstiek en interactie met de groep.
Dat is niet alle docenten gegeven. Chapeau Sylvia, dat heb je knap gedaan!!

Reinier Ertman Head ‘Pfizer Partners in Practice’ Nascholingen

Nog de complimenten voor de cursus van gisteren! Knap dat je een omgeving creëerde waarbij iedereen zich tijdens de gesprekken op zijn gemak voelde, ondanks het grote verschil in vooropleiding.

Lien, praktijkondersteuner

Sylvia Heddema is een zeer enthousiaste stoppen met roken coach. Vanaf het eerste contact dat ik met haar heb gehad als leidinggevende van Verloskundigen van het UMCG is er actie geweest. Geen moment dat er contact verlies is geweest of dat zaken stil hebben gelegen. Er is een basis gelegd, een plan gemaakt en ingevoerd. Ondertussen werken we sinds juni 2014 samen. Op ons beider verzoek is Sylvia naar het hoge noorden gekomen om daar een praatje te houden over het project: stoppen met roken bij zwangeren. Sylvia toont een grote betrokkenheid, heeft veel inbreng en ideeen en is prettig in de samenwerking.

Marjan Benthem - Hoofdverloskundige UMCG

Sylvia geeft duidelijke verbeterpunten maar daarnaast ook meteen handvaten om het de volgende keer anders te kunnen doen. Ik heb het als een hele prettige manier van coaching ervaren. Ze heeft erg veel ervaring en weet bij elke klant weer een manier te vinden om alles uit het gesprek te halen. Ze werkt met een duidelijke structuur en vandaaruit gaat ze differentiëren.

Dionne Hendriks, fysiotherapeute ZwangerFit, Mamaplus

Sylvia is in staat, om een delicaat onderwerp als stoppen met roken( in kraamgezinnen), op een luchtige en tegelijkertijd indringende wijze aan te pakken. De tools die ze daarvoor gebruikt geven de workshop een speels karakter en haar persoonlijkheid zorgt dat roker en niet- roker elkaar in een dialoog constructieve lossingen aanreiken.

Annemieke Kierkels, teamcoördinator/kraamzorgconsulent Zinkraamzorg, Zuid-Nederland

Sylvia, een ervaren zeer gedreven coach/zorgverlener waarbij de cliënt voorop staat met zijn te behalen doel. Niet tevreden met een half product maar altijd gaande voor het ultieme doel, door steeds weer opnieuw bronnen aan te boren of te motiveren om doel te kunnen bereiken. Daarnaast ook nog creatief, aardig en heel invoelend. Allemaal eigenschappen die zowel als zorgverlener in de samenwerking en als hulpverlener in de cliëntsituatie gewaardeerd zullen worden.

Liliane Voncken, diabetesverpleegkundige en praktijkverpleegkundige