Mijn activiteiten

Naast het uitbrengen van mijn boek en bijbehorende materialen ben ik landelijk actief betrokken bij diverse organisaties en activiteiten. Hier een impressie daarvan.

Als eigenaar van Via syl via (2011-2017) heb ik me sterk gemaakt voor de stoppen-met-zorg. Aansluiting bij de Alliantie Nederland Rookvrij heeft me de mogelijkheid gegeven om ook een landelijke netwerk op te bouwen.
Samen met Lolo van Soest, destijds eigenaar van SineFuma, heb ik ‘Rookvrij! Allebei?’ in de markt gezet: Dit is een telefonische coaching speciaal voor rokende (aanstaande) zwangeren, gegeven door ervaren coaches en met een grote kans op succesvol stoppen.
Als lid van Taskforce Rookvrije Start heb ik mogen meewerken aan het Addendum Behandeling van tabaksverslaving en stoppen-met-roken ondersteuning bij zwangere vrouwen, allerlei documenten over het gebruik van nicotinevervangers in de zwangerschap en de conferentie van ambassadeurs in oktober 2017 en juni 2019.


Samen met het Longfonds, Trimbos Instituut en Pharos heb ik meegewerkt aan het PROMISE onderzoek, door mee te denken over de gemaakte materialen en de geboorte-zorgverleners te trainen in het bespreken van rookgedrag.


Sinds juli 2017 werk ik bij SineFuma, waarbij ik vooral verantwoordelijk ben voor de kwaliteit van de opleidingen, zowel intern als extern en de kwaliteit van de geleverde zorg. Allemaal met als doel zoveel mogelijk rokers op een goede manier te helpen op weg naar een rookvrij leven.

Ook ik maak me sterk voor een Rookvrije Generatie, een initiatief van de Alliantie Nederland Rookvrij. Mijn boek is één van de activiteiten die zijn uitgebracht onder de paraplu van de Rookvrije Generatie. Op weg naar een rookvrije start voor ieder kind.